Fay Lovsky (zonder Arthur Ebeling)  8 september 2019

 

Helaas kon Arthur Ebeling er niet bij zijn. Arthur is plotseling tijdens zijn tour in Engeland in het ziekenhuis beland. We wensen hem het allerbeste toe en een snel herstel.

Fay Lovsky mag dan bekroond zijn met een Edison, een Zilveren en Gouden Harp, haar stem is ook van goud en zilver, zo helder als de klokjes van Grönefeld.
En dat hoor je op elke muzieksoort die ze componeert , produceert en/of vertolkt met het Metropool Orkest, The Nits, Mathilde Santing, Bram Vermeulen, Eric Vloeimans en haar eigen band: La Bande Dessinee.
De Amsterdamse kameleon staat op North Sea Jazz, de Parade, Concert Gebouw en het Sprookjes Theater van de Efteling met één gemeenschappelijke deler: Leuke liedjes.
Gewapend met Zingende Zaag, Theremin, Toetsen en Gitaar zou ze vanmiddag het podium delen met de koning van de Gretsch Gitaar: Arthur Ebeling. Dit fantastische instrument is een onderdeel van zijn motoriek.
Met een ongelooflijke souplesse tovert hij er Jazz ,Rhythm and Blues, Folk en Rock klanken uit en bij verstilde melodieën lijkt hij nauwelijks zijn snaren aan te raken. Arthur heeft al een even bizarre levensloop als Fay, dat zich beweegt tussen Bennie Jolink, Huub van der Lubbe, Rosa King, Sail Joia, Henny Vrienten en Bram Vermeulen.

Fay Lovsky: Zang, Gitaar, Toetsen, Theremin en zingende zaag
Arthur Ebeling: Zang, Gitaar en percussie.