Sound of Silence

Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland, in de kop van Noord-Holland, maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon.

Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reuniconcert in Central Park in 1981.

Net als Simon en Garfunkel zijn de vrienden Joost en Niels soms op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat ervan af bij de uptempo en bij de breekbare nummers bezorgen het publiek kippenvel.

Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, maar werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, Cecillia en Bridge over Troubled Water.